Soitinvalikoima – solistiset opetusaineet
Itä-Helsingin musiikkiopistossa annetaan opetusta seuraavissa soittimissa: piano, cembalo, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, klassinen kitara, kantele, huilu, nokkahuilu, klarinetti, oboe, saksofoni, fagotti, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba, harmonikka, lyömäsoittimet sekä yksinlaulu.
Käy myös tutustumassa soittimiin Sipuliuksen soitinpolulla
Solistinen pääaine
Solistisessa pääaineessa opetusta annetaan viikoittain seuraavasti:
- valmennusosastolla 20 min
- perusopinnoissa 40-45 min
- syventävissä opinnoissa 45-60 min
- aikuisosastolla 45 min
Opintojen alussa, tasoilla 1 ja 2, yksilötunnin rinnalla on ryhmätunti, joka sisältää yhteissoittoa ja musiikin hahmotusta.
Lisätietoa opiskelusta IHMO:n opetussuunnitelmasta
Mahdollisuuksiensa mukaan vanhemmat ovat lapsensa soittotunneilla mukana alkuvaiheessa ja auttavat lasta kotiharjoittelussa. Opiskelun perhekeskeisyydellä pyritään musiikin keinoin aktivoimaan ja kasvattamaan kotien luovaa ilmapiiriä.
Sivuaine ja toinen soitin
Oppilaan pääaineen opintojen edettyä tasolle 5 (taso 4 suoritettuna), oppilas voi hakea sivuainetta.
Toista soitinta voi opiskella pääaineen opintojen rinnalla jo aiemmin.
Sivuaineessa ja toisessa soittimessa oppitunnin pituus on 30 min/vko.
Lisäsoitinten opiskeluoikeutta voi anoa oman pääaineen opettajan kanssa käydyn opinto-ohjauksellisen keskustelun jälkeen.
Toisen soittimen ja sivuaineen opinnoista tulee lisämaksu lukukausimaksuun.
Lisäopinto-oikeus myönnetään henkilökohtaisen soitinsoveltuvuuden sekä olemassa olevien tuntiresurssien mukaan lukukausien/lukuvuosien taitteessa.
Yhteismusisointi
Yhteismusisoinnilla on IHMO:ssa pitkät perinteet ja yhteismusisoinnin tärkeyttä painotetaan opintojen kaikissa vaiheissa. Ryhmässä musisoiminen tukee oppilaan soittoharrastusta vahvistamalla jo omaksuttuja instrumenttitaitoja ja laajentaa musiikillista ymmärrystä. Monipuoliset yhteismusisointimahdollisuudet tukevat soittajien sosiaalisten taitojen ja keskinäisen vuorovaikutuksen kehittymistä.